USMF „Nicolae Testemițanu” a primit o donație de carte din partea Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din România

  • 17 Iulie 15:42
USMF „Nicolae Testemițanu” a primit o donație de carte din partea Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din România

Fondul de carte al Bibliotecii Științifice Medicale (BȘM) a Universității de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” a fost completat cu 89 de manuale de profil medical. Donația a fost oferită de Biblioteca Centrală „Valeriu Bologa” a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, România, și are o valoare de circa 12 500 de lei, informează MOLDPRES.

Lotul de cărți a fost transmis instituției de o delegație de la UMF „Iuliu Hațieganu”. Din componența acesteia au făcut parte: Cristina Ungur, șefa serviciului, și bibliotecarele Ramona Nagy și Anca Marian. Astfel, bibliotecarele de peste Prut au avut o întrevedere cu rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”, Emil Ceban, cu Liubovi Karnaeva, directoarea Bibliotecii Științifice Medicale, Olesea Dobrea, directoare adjunctă a BȘM, și Evelina Gherghelegiu, șefa Departamentului Relații Externe și Integrare Europeană.

Rectorul a subliniat importanța parteneriatului durabil cu UMF „Iuliu Hațieganu”, fiind prima universitate din România cu care a fost încheiat un acord de colaborare în 2010. Emil Ceban a subliniat că parteneriatul a fost esențial pentru dezvoltarea inițiativelor academice și de cercetare, consolidând legăturile între instituții și excelența în educație. „Mă bucur că bibliotecarii noștri au relații frumoase de cooperare și suntem recunoscători pentru cărțile donate pe parcursul acestor ani”, a spus Emil Ceban.

Acesta și-a exprimat speranța în aprofundarea relațiilor bilaterale de colaborare. Cu acest prilej, rectorul a înmânat doamnei Cristina Ungur o Diplomă de gratitudine acordată UMF „Iuliu Hațieganu”, în semn de recunoștință pentru contribuția semnificativă la susținerea colaborării în domenii precum: managementul bibliotecilor universitare, dezvoltarea resurselor informaționale, schimbul de publicații medicale, împrumutul interbibliotecar și transferul electronic de documente. Aceste inițiative sunt esențiale pentru asigurarea resurselor necesare în procesul de instruire, cercetare și practică medicală.

La rândul său, Cristina Ungur a evidențiat „relațiile excelente cu Biblioteca Științifică Medicală, stabilite din 2016 și a oferit asigurări privind continuitatea colaborării, care vizează și donarea cărților în limba franceză”.

În perioada anilor 2019-2024, Biblioteca Științifică Medicală a recepționat aproximativ 718 exemplare de publicații, sub formă de donație, de la UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-1,15
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Sat
3
Sun
2
Mon
1
Tue
-0
Wed
0
Arhivă Radio Chișinău