USM va găzdui cea de-a doua ediție a Forumului Educației România – Republica Moldova

  • 01 Februarie 2023 15:11
USM va găzdui cea de-a doua ediție a Forumului Educației România – Republica Moldova

Universitatea de Stat din Moldova continuă să susțină dezvoltarea profesională a cadrelor didactice din R. Moldova. În acest sens, USM va găzdui organizarea celei de-a doua ediție a Forumului Educației România – Republica Moldova, se arată într-un comunicat al instituției.

Despre aceasta a discutat rectorul USM Igor Șarov cu organizatorii Forumului: prof. Liliana Romaniuc, PhD – președinte Asociația Română de Literație; dr. Mariana Marin – președinte AGIRO-MD; prof. Pavel Cerbușcă – director Liceul Republican Aristotel.

Cea de-a doua ediție a Forumului Educației România – Republica Moldova va avea loc în luna mai, la Chișinău, la care vor fi abordate teme precum: Leadershipul învățării, Predarea și învățarea pentru formarea și dezvoltarea competențelor, Inovarea și cercetarea în educație, toate sub genericul Ecosistemul educațional în lumea digitalizată. Activitățile Forumului – sesiunile plenare și panelurile tematice se vor desfășura în spațiile Universității de Stat din Moldova.

Organizatorii Formului și-au exprimat încrederea că împreună, mediul academic și cel educațional din școli, din România și din Republica Moldova vor arăta, din nou, că educația ne apropie, ne unește și ne crește.

Prima ediție a Formului a avut loc în luna octombrie 2022, la Iași, oraganizată de șase instituții din România și Republica Moldova: Asociația Română de Literație, Compania Quartz Matrix și Colegiul Richard Wurmbrand împreună cu Universitatea de Stat din Moldova, AGIRO-MD și Liceul Teoretic Republican Aristotel.

Aproape 300 de profesori, directori de școli, cercetători, persoane din mediul de afaceri și din societatea civilă, reprezentanți ai autorităților centrale și locale au discutat despre provocările sistemelor de educație din cele două țări, în domenii precum: digitalizarea și formarea profesorilor, managementul școlilor, cercetarea și inovarea educațională în contextul lumii digitalizate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău