Ursulla von der Leyen: UE este interesată să aibă vecini prosperi, de aceea va ajuta țările din Parteneriatul Estic să devină mai rezistente

  • 18 Iunie 2020 20:15
Ursulla von der Leyen: UE este interesată să aibă vecini prosperi, de aceea va ajuta țările din Parteneriatul Estic să devină mai rezistente

Uniunea Europeană și țările din Parteneriatul Estic sunt mai puternice împreună. Este în interesul strategic al Uniunii Europene să aibă vecini prosperi în proximitatea estică, de aceea blocul comunitar este atât de angajat în a ajuta țările din Parteneriatul Estic să devină mai rezistente. Declarația a fost făcută de președintele Comisiei Europene, Ursulla von der Leyen, în cadrul unei conferințe online dedicate Parteneriatului Estic.

Ursulla von der Leyen a menționat și ajutorul financiar și umanitar prompt oferit de Uniunea Europeană statelor partenere în lupta cu noul coronavirus.

Vorbind despre viitorul Parteneriatului Estic, șefa Executivului UE a spus că printre priorități sunt economii mai bune, digitalizarea, precum și mai multă grijă pentru mediu.

Este în interesul strategic al Uniunii Europene să aibă vecini prosperi în proximitatea estică, de aceea suntem atât de angajați în a ajuta să construim o vecinătate estică rezistentă. Prin rezistență avem în vedere și prosperitate economică, stabilitate și securitate, chiar și în timp de timp de criză, așa cum este acum. Rezistența poate fi construită doar dacă respectăm drepturile omului și statul de drept. De aceea, Parteneriatul Estic a funcționat mai mult de un deceniu.

Astăzi, dacă e să ne uităm la sondaje, Uniunea Europeană e cea mai de încredere în instituțiile în țările Parteneriatului Estic (…) Vrem un parteneriat care să creeze o economie bună, locuri de muncă și oportunități în special pentru tineri. Ne dorim un parteneriat cu aceste state care să împuternicească buna guvernare, drepturile omului, egalitatea gender și statul de drept. A treia prioritate este un parteneriat care conectează, care să ofere servicii digitalizate. Trebuie să ne axăm pe rezistența climatică și să ținem cont de pactul verde”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău