Ursula von der Leyen: Presiunea Rusiei în privința livrărilor de gaz către R.Moldova reprezintă o "încercare fățișă" a Moscovei de a intimida guvernul reformist de la Chișinău

  • 15 Decembrie 2021 11:43
Ursula von der Leyen: Presiunea Rusiei în privința livrărilor de gaz către R.Moldova reprezintă o

Presiunea Rusiei în privința livrărilor de gaz către Republica Moldova reprezintă o "încercare fățișă" a Moscovei de a intimida guvernul reformist de la Chișinău, a declarat miercuri președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Într-un discurs în Parlamentul European, Von der Leyen a spus că Uniunea Europeană vrea relații bune cu Rusia, dar că acest lucru depinde în primul rând de comportamentul Moscovei, făcând mai întâi referire la desfășurarea de trupe de la granița cu Ucraina.

"Vedem de asemenea o încercare fățișă de a intimida guvernul reformist al Republicii Moldova prin presiunea privind livrările de gaz într-un moment în care prețurile la energie sunt ridicate", a declarat ea.

"Trebuie să ne protejăm societățile și democrațiile de acest tip de joc de putere geopolitic cinic", a mai afirmat Von der Leyen.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău