Ursula von der Leyen, mesaj despre românii care îi tratează pe italienii bolnavi de COVID-19: Asta este solidaritatea UE în acțiune

  • 08 Aprilie 2020 18:45
Ursula von der Leyen, mesaj despre românii care îi tratează pe italienii bolnavi de COVID-19: Asta este solidaritatea UE în acțiune

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, laudă acțiunea medicilor și asistentelor din România care au mers în Italia să ajute în efortul de tratare a pacienților bolnavi de coronavirus. Înaltul oficial de la Bruxelles scrie, pe Twitter, că „aceasta este solidaritatea UE în acțiune”.

„Doctori și asistente din România tratează pacienți de coronavirus în Italia pentru a ajuta familia Uniunii Europene. Aceasta este #SolidaritateaUE în acțiune. #MaiputerniciÎmpreună”, a transmis președintele Comisiei Europene pe Twitter, potrivit sursei citate.

„Am venit să ajutăm poporul italian în aceste momente. Ne-am lăsat familiile acasă, însă am venit aici pentru a ajuta familia Uniunii Europene. Nu contează dacă suntem români sau italieni, naționalitatea nu contează în aceste momente, trebuie să lucrăm împreună”, spune maiorul DSU Joe Stroescu, liderul delegației medicale.

Echipa medicală formată din români se va afla în orașul Lecco, din Lombardia – zonă grav afectată de epidemia de COVID-19 -, pentru următoarele 14 zile.

 

Acțiunea de asistentă transnațională este coordonată de către Mecanismul UE pentru Protecție Civilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău