Ursula von der Leyen, la întrevvederea cu Dorin Recean. „Este impresionant să vedem reziliența și hotărârea cu care Republica Moldova merge spre Uniunea Europeană”

  • 13 Octombrie 2023 08:32
Ursula von der Leyen, la întrevvederea cu Dorin Recean. „Este impresionant să vedem reziliența și hotărârea cu care Republica Moldova merge spre Uniunea Europeană”

Progresul Republicii Moldova în procesul de implementare a agendei europene, principalele priorități ale Guvernului și sprijinul financiar al Comisiei Europene, acordat țării noastre pentru dezvoltare economică, au fost principalele subiecte discutate astăzi la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată într-o vizită oficială la Chișinău, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Executivului.

Prim-ministrul Dorin Recean a reiterat direcțiile prioritare ale Executivului, care se referă la asigurarea ordinii și securității statului, reforma justiției și combaterea corupției, consolidarea sectorului energetic și integrarea țării noastre în Uniunea Europeană. Un subiect aparte l-a reprezentat sprijinul pentru dezvoltarea economiei prin proiectele de infrastructură, construcția și reparația podurilor, a drumurilor și a căii ferate.  

„Direcțiile noastre prioritare sunt clare - asigurarea ordinii și securității statului, reforma justiției, lupta împotriva corupției și consolidarea sectorului energetic. Scopul nostru rămâne integrarea în Uniunea Europeană, iar sprijinul pentru proiecte de infrastructură, precum reparația podurilor, drumurilor și a căii ferate, este esențial pentru atingerea obiectivului nostru de țară - Moldova Europeană”, a menționat șeful Executivului.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a reiterat suportul Comisiei Europene pentru reformele inițiate de autorități și a apreciat năzuința țării noastre de a realiza obiectivul european.

„Este impresionant să vedem reziliența și hotărârea cu care Republica Moldova merge spre Uniunea Europeană. Rezultatele sunt vizibile aici”, a menționat oficialul european.

În discuții, a fost apreciată propunerea Comisiei Europene de a crește sprijinul financiar pentru Moldova, în contextul revizuirii Cadrului Financiar Multianual al UE pentru 2021 – 2027, și majorarea asistenței financiare acordate pentru consolidarea securității energetice a țării noastre.

Tot ieri, în contextul vizitei șefei Comisiei Europene, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, și directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea, Gert Jan Koopman, au semnat un amendament care prevede debursarea, până la sfârșitul acestui an, a 105 milioane de euro destinate Fondului de reducere a vulnerabilității energetice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:3,09 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
12
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău