Ursula von der Leyen, despre prima livrare COVAX de vaccinuri către Republica Moldova: ”Asta înseamnă solidaritate globală în acțiune”

  • 05 Martie 2021 20:05
Ursula von der Leyen, despre prima livrare COVAX de vaccinuri către Republica Moldova: ”Asta înseamnă solidaritate globală în acțiune”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, salută prima livrare COVAX cu doze de vaccin anti-COVID-19 către Republica Moldova, scrie caleaeuropeana.ro.

„O primă livrare COVAX de vaccinuri a sosit în această seară la Chișinău. 14.400 de vaccinuri vor fi date populației. Vor veni mai multe. Mă bucur că Echipa Europa, unul dintre ce mai mari contribuitori COVAX, poate face parte din acest exercițiu. Asta înseamnă solidaritate globală în acțiune”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter, potrivit sursei citate

„Cele 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca ne vor ajuta să continuăm imunizarea personalului medical și să reducem rata de răspândire a virusului. În continuare, facem tot ce ne stă în puteri pentru ca cetățenii moldoveni să beneficieze gratuit și cât mai repede de mai multe tipuri de vaccin împotriva Covid-19”, a declarat Maia Sandu în cadrul evenimentului de recepționare a lotului.

Șefa statului a menționat, totodată, că indiferent de compania producătoare, vaccinurile aprobate sunt o soluție eficientă împotriva Covid-19 și reduc rata infectărilor și a cazurilor grave.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău