Urmează decizii dificile dar necesare, după atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul făcut de premierul Dorin Recean

  • 12 Iulie 2023 19:05
Urmează decizii dificile dar necesare, după atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul făcut de premierul Dorin Recean

Urmează decizii dificile dar necesare, după atacul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău. Anunțul a fost făcut miercuri, 12 iulie, de premierul Dorin Recean, la ședința Guvernului. Șeful Executivului a studiat rapoartele privind atacul armat și spune că se vor lua măsurile necesare pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete. Tot astăzi, Executivul a hotărât că familiile victimelor vor primi câte un milion de lei, relatează TVR Moldova.

Vineri, 7 iulie, la cererea premierului Dorin Recean, instituțiile responsabile au prezentat rapoarte detaliate privind atacul armat de pe Aeroportul Chișinău și felul în care a intervenit fiecare.

„Colegi, eu am analizat atent rapoartele cu privire la acest incident. Am să apreciez, încă o dată, faptul că sistemul de gestiune, identificare a riscurilor a funcționat cum trebuie, riscuri în raport cu acest criminal au fost identificate. Apreciez intervenția promptă și profesionistă a patrulei de poliție din aeroport, care a făcut posibil să nu mai avem eventuali ostatici. Totuși avem două persoane decedate și acest lucru trebuie să ne îngrijoreze. Vineri, la ora 15.00 vom avea o ședință cu toate instituțiile și acolo va trebui să luăm niște decizii chiar dacă dificile, dar absolut necesare.”, a declarat prim-ministrul. 

Guvernul a hotărât, astăzi, că familiile polițistului de frontieră și agentului de pază, morți eroic la datorie, vor primi un ajutor material în valoare de câte un milion de lei.

„Mijloacele respective vor fi alocate Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Agenției Proprietății Publice pentru Aeroportul Internațional Chișinău. Ulterior, acestea vor fi transferate destinatarilor ajutoarelor materiale, anume familiilor victimelor.”, a spus ministra Finanțelor Veronica Sirețeanu-Moraru. 

După atacul armat din 30 iunie, ministra de Interne Ana Revenco a anunțat că pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost suplimentate forțele speciale care patrulează în aerogară. Între timp, discuția video dintre Rustam Așurov, autorul atacului, și mama lui, în care îi mărturisește crimele comise, a fost anexată la dosarul cauzei. La începutul acestei săptămâni, trupul lui Așurov a fost repatriat în Tadjikistan, la cererea rudelor, cu ajutorul financiar al diasporei tadjice din Republica Moldova.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău