Următorul iPhone ar putea costa peste 1.000 de dolari

  • 10 Februarie 2017 08:51
Următorul iPhone ar putea costa peste 1.000 de dolari

Ediția aniversară, cea care vine la 10 ani de la primul model de iPhone, ar putea fi și cea mai scumpă de până acum.

Conform publicației Fast Company, versiunea de top a iPhone-ului pe care Apple îl va lansa anul acesta va costa peste 1.000 de dolari. Deși scumpirea nu este spectaculoasă, de la peste 900 de dolari cât costă acum cel mai scump iPhone, dacă informația se confirmă va fi pentru prima dată când un iPhone va depăși pragul de 1.000 de dolari.

Creșterea de preț se pare că va veni ca urmare a unora dintre componentele alese de Apple. Cel mai notabil, se pare că Apple va urma calea deschisă în ultimii ani de producătorii de telefoane cu Android și va opta pentru un ecran OLED. Calitatea superioară a acestuia este însoțită și de un preț de producție mai mare.

De asemenea, se pare că Apple va crește și cantitatea de memorie RAM care, la rândul ei, va contribui într-o anumită măsură la creșterea costurilor de producție. Contrar fanilor Apple care sunt convinși că iPhone-ul poate funcționa în condiții optime cu mai puțină memorie decât un Android, complexitatea aplicațiilor moderne și multitasking-ul au nevoie de cât mai multă memorie.

Zvonurile credibile de până acum susțin că, alături de versiunile de 4,7 inch și 5,5 inch de până acum, anul acesta Apple va veni cu un al treilea iPhone de 5,8 inch. Acesta va reprezenta vârful de gamă și va fi și cel mai scump model.

Se pare, de asemenea, că Apple va renunța la butonul fizic de sub ecran în favoarea unuia virtual sau a unor gesturi care să preia funcțiile acestuia. Va fi, probabil, cel mai interesant aspect de urmărit la următorul iPhone.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău