Urmările violențelor din weekend, de la Hong Kong: Trei persoane sunt în stare critică în urma protestelor

  • 04 Noiembrie 2019 12:36
Urmările violențelor din weekend, de la Hong Kong: Trei persoane sunt în stare critică în urma protestelor

Trei persoane sunt în stare critică după ce au fost rănite în incidentele violente înregistrate în cursul protestelor pro-democrație desfășurate în acest weekend la Hong Kong, informează cotidianul The New York Times, citat de mediafax.ro

Duminică, în cel de-al 22-lea weekend de manifestații pro-democrație, un lanț uman format în centrul comercial Cityplaza, din zona Taikoo Shing, s-a transformat în confruntări brutale între forțele de ordine și protestatari, în urma cărora mai multe persoane au fost rănite.

Un bărbat înarmat cu un cuțit a înjunghiat mai multe persoane și l-a mușcat de ureche pe un politician pro-democrație, smulgându-i o porțiune dintr-o ureche. Printre răniți se crede că se numără și atacatorul, care a fost bătut cu bâte de protestatari. Incidentul s-a produs, duminică, în timpul unei manifestații în zona unui mall din Taikoo Shing.

Activiștii pro-democrație au afirmat că atacul a fost comis de adversarii protestelor antiguvernamentale.

Poliția a anunțat că a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine după ce demonstranții au vandalizat un restaurant.

Incidente violente s-au înregistrat și în centre comerciale din orașele Tai Po, Tuen Mun and Sha Tin, unde polițiștii au folosit sprayuri cu gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanții.

Mai mult persoane au fost arestate în urma violențelor, au precizat autoritățile.

Autoritățile medicale din Hong Kong au transmis că trei persoane sunt în stare critică, iar alți doi sunt în stare gravă, dintr-un total de 30 de răniți.

În cele peste patru luni de la izbucnirea protestelor, manifestanții pro-democrație au vandalizat numeroase clădiri aparținând unor instituții sau companii considerate pro-Beijing.

Sâmbătă, demonstranții au devastat biroul local al agenției chineze de știri Xinhua. Aceștia au spart mai multe ferestre și au aruncat cu cocktailuri Molotov și bombe cu vopsea în incinta clădirii.

Agenția Xinhua a condamnat incidentul, afirmând că atacul a fost comis de "golani barbari".

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu cinci luni, ca reacție la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanții contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

sursa: mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău