Urmărește LIVE prezența la vot la alegerile din circumscripția Hâncești. Câți cetățeni s-au prezentat până la această oră

  • 15 Martie 2020 10:04
Urmărește LIVE prezența la vot la alegerile din circumscripția Hâncești. Câți cetățeni s-au prezentat până la această  oră

Puțin peste trei mii de alegători din circumscripția uninominală nr.38, Hâncești, s-au prezentat până la ora 10.00 la alegerile parlamentare noi, potrivit datelor furnizate în regim real de Comisia Electorală Centrală.

După trei ore de la deschiderea celor 44 de secții de votare, și-au exprimat dreptul la vot 3828 de alegători, rata de prezență la urne fiind de 6,21%. Potrivit CEC, în listele electorale de bază sunt înscriși 61 560 de alegători. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7.00 și vor funcționa până la ora 21:00.

În circumscripția uninominală nr. 38 au loc alegeri noi, deoarece fostul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul de deputat după ce a fost ales primar de Hâncești.

Alegerile au loc în pofida crizei declanșate de răspândirea noului coronavirus în Rep. Moldova unde sunt deja confirmate oficial 12 cazuri de îmbolnăvire. Comisia Electorală Centrală a informat că au fost luate măsuri de protecție a alegătorilor în cadrul procesului de vot, de igienizare și privind fluxul de persoane admise în incinta secțiilor. Astfel, în aceeași încăpere urmează să nu se afle simultan mai mult de 50 de persoane în conformitate cu recomandările OMS. Totodată, secțiile de votare sunt asigurare cu soluții antiseptice, stilourile sunt dezinfectate, iar membrii birourilor electorale trebuie să poarte măști și mănuși de protecție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău