Uraganul Ida ar putea da companiilor de asigurări o lovitură cuprinsă între 20 și 30 de miliarde de dolari

  • 13 Septembrie 2021 16:30
Uraganul Ida ar putea da companiilor de asigurări o lovitură cuprinsă între 20 și 30 de miliarde de dolari

Companiile de asigurări se pregătesc pentru solicitări de despăgubiri cuprinse între 20 și 30 de miliarde de dolari, după evaluarea pagubelor provocate de uraganul Ida în mai multe locuri, inclusiv New York și New Jersey, a estimat luni firma de evaluare a riscurilor AIR Worldwide, transmite Reuters, citat de Agerpres.

AIR Worldwide a anunțat că a decis să își revizuiască estimările inițiale privind pierderile suportate de asiguratori, după ce a analizat impactul inundațiilor provocate de trecerea uraganului Ida, inclusiv în statele din nord-estul SUA. În prima fază, AIR Worldwide a estimat că pierderile suportate de asiguratori se vor situa în intervalul 17 - 25 de miliarde de dolari.

În noile estimări sunt incluse pierderile provocate proprietăților rezidențiale, comerciale și industriale, precum și automobilelor, a informat AIR Worldwide. În schimb, în aceste pierderi nu sunt incluse estimări cu privire la pierderile provocate programului național de asigurări împotriva inundațiilor și nici pierderile provocate activelor de tip offshore.

De asemenea, noile estimări reflectă și o ajustare a costurilor ținând seama de majorarea costurilor cu materialele și reparațiile, în contextul recentelor evoluții de pe piața construcțiilor, a adăugat AIR, precizând că aceste costuri sunt cu aproximativ 30% mai mari. Chiar și așa, nota finală de plată pentru uraganul Ida este mult mai mică decât cea pentru uraganul Katrina în 2005, care, potrivit experților, s-ar ridica la 87 de miliarde de dolari, dacă cifrele sunt ajustate în funcție de inflație.

Uraganul Ida a lovit statul Louisiana în data de 29 august cu intensitatea unui uragan de categoria 4, doborând copaci și distrugând linii de înaltă tensiuni, cu viteze ale vântului de până la 272 km/h. Sute de mii de persoane din Louisiana au rămas fără electricitate. Potrivit celui mai recent bilanț, cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viața în urma trecerii uraganului peste nord-estul Statelor Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău