UPDATE / VIDEO | Rușii au ridicat cu macaraua sisteme antiaeriene Pantsir pe acoperișul unor clădiri. Sisteme de apărare au fost instalate și lângă reședința lui Putin

  • 20 Ianuarie 2023 12:23
UPDATE / VIDEO | Rușii au ridicat cu macaraua sisteme antiaeriene Pantsir pe acoperișul unor clădiri. Sisteme de apărare au fost instalate și lângă reședința lui Putin

Imagini interesante din Moscova au apărut joi pe rețelele de socializare. Pe acoperișul unor clădiri mai înalte din capitala Rusiei au fost ridicate sisteme antiaeriene Pantsir, un astfel de sistem apărând a fi instalat chiar și pe acoperișul clădirii Ministerului Apărării de la Moscova, scrie hotnews.ro.

UPDATE / După ce ieri au instalat sisteme "Panțîr" pe acoperișul Ministerului Apărării, rușii au fixat un astfel de sistem și în apropierea reședinței lui Vladimir Putin. Sistemul de apărare antirachetă a fost instalat la 10 kilometri de reședința lui Putin din Novo-Ogarevo. Imagini au fost făcute publice de NEXTA pe Twitter.

Știrea inițială

În imagini foto și video apărute joi pe rețelele de socializare poate fi observată o macara care se pregătește să ridice pe acoperișul unei clădiri mai înalte de pe strada Teterinskyi, nu departe de zona centrală și de Piața Roșie.

Apoi, în imaginile filmate după înserat poate fi observat sistemul Pantsir pe acoperișul clădirii în cauză.

Potrivit unor informații care circulă pe Twitter, informații neconfirmate însă, și în alte locuri din capitala Rusiei ar fi fost montate sisteme antiaeriene.

 

 

 
 

Sistemul antiaerian Pantisr, printre cele mai moderne echipamente din arsenalul armatei ruse

Sistemul antiaerian Pantsir este unul dintre cele mai moderne tipuri de armament din dotarea forțelor rusești, un sistem mobil, pe roți, autonom, cu propriu radar ți care se bazează atât pe tunuri cu cadență mare de tragere cât și pe rachete pentru interceptarea țintelor aeriene.

Principalele rachete sol-aer ale sistemului Pantsir au o rază medie de 20-40 de kilometri, însă sunt și sisteme mai avansate precum Panțir SM ce pot lovi ținte aflate la o distanță de până la 75 de kilometri.

Sistemul Panțir a fost proiectate pentru apărarea unor instalații militare, industriale sau administrative față de atacurile aeriene care folosesc muniții de precizie.

Cele mai multe sisteme Panțir au intrat în dotarea armatei ruse între 2008 și 2013, modelele mai noi fiind proiectate începând cu 2019. Ele sunt printre cele mai moderne arme din arsenalul armatei ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău