UPDATE | Termoelectrica a solicitat menținerea tarifelor la producerea energiei electrice și termice (Mold-street.com)

  • 10 Iulie 2019 11:04
UPDATE | Termoelectrica a solicitat menținerea tarifelor la producerea energiei electrice și termice (Mold-street.com)

Cel mai mare producător de energie electrică și termică din Republica Moldova, compania Termoelectrica a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o ajustare a tarifului de producere a energiei electrice și celui de producere a energiei termice, anunță Mold-street.com.

UPDATE | Administrația Termoelectrica a venit cu o precizare, potrivit căreia întreprinderea a solicitat de fapt menținerea actualelor tarife la energia electrică și termică. 

„Documentul publicat pe site-ul ANRE prezintă calculele prețului pentru  energia electrică produsă și tarifului pentru energia termică livrată  consumatorilor, mediu anual pentru anul 2019 și a fost prezentat conform  regulamentului vizat. Termoelectrica S.A. precizează că nu a solicitat majorarea prețului la  energia electrică ci menținerea tarifelor aprobate încă din anul 2011, după cum urmează: de la sursa nr.1 (pentru S.A. ,,CET-2”) – 158,63 bani/kWh(fără TVA);de la sursa nr.2 (pentru S.A. ,,CET-1”) – 166,14 bani/kWh(fără TVA). Totodată, și pentru energia termică livrată consumatorilor,  Termoelectrica a solicitat menținerea tarifului actual, ce constituie 1122 lei/Gcal (fără TVA),  intrat în vigoare din 1 mai 2017, fără  ajustări de tarife”, se precizează într-un comunicat al întreprinderii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău