UPDATE Siria | Frontul Al Nusra revendică atentatele din Homs

  • 25 Februarie 2017 13:10
UPDATE Siria | Frontul Al Nusra revendică atentatele din Homs

Fosta ramură a Al Qaida în Siria, Fateh al-Sham, fostul Front al-Nusra, a revendicat seria de atentate sinucigașe care a vizat sâmbătă sediile a două instituții de securitate ale statului în orașul Homs (centru, 165 km de Damasc), atentate soldate cu peste 40 de morți, relatează France Presse.

Potrivit unui comunicat al grupării, cinci atentatori sinucigași "au luat cu asalt sediile Securității Statului și serviciului de informații militare din Homs, ucigând peste 40 de persoane, între care șeful Informațiilor militare Hassan Daaboul", general de brigadă.

Această grupare, catalogată drept "organizație teroristă" de ONU se numea înainte Frontul Al-Nusra, înainte de separarea sa de Al Qaida, notează agenția franceză de presă. Fatah al-Sham, al doilea cel mai mare grup după Statul Islamic (SI) în Siria, a fost până la începutul anului principalul aliat al rebelilor care luptă împotriva regimului Assad.

Două atentate sinucigașe au vizat sâmbătă două sedii ale instituțiile de securitate din orașul sirian Homs, controlat de regim, cele două atacuri soldându-se cu cel puțin 14 morți, între care un ofițer superior, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

"Atentatele au lovit sediul Securității Statului și pe cel al serviciului de informații militare, situate în două cartiere din centru" în acest al treilea oraș ca mărime din Siria, a indicat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, .

Printre morți figurează un ofițer superior, a precizat această organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informare pe întreg teritoriul Siriei, adăugând că serviciile de securitate au fost plasate în stare de alertă la Homs (centrul Siriei).

Nu se știe deocamdată dacă vreunul dintre autorii atentatelor se afla la bordul unei mașini-capcană.

"Două atentate sinucigașe teroriste au lovit sediile Securității în orașul Homs, făcând martiri", a transmis la rândul său televiziunea siriană.

Sedii ale redutabilelor servicii de Securitate și de informații militare se situează în cartierele securizate Ghouta și respectiv Mahatta.

Mai multe atentate sinucigașe au lovit Homs în ultimii ani, cele mai multe fiind revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic.Cu un an în urmă, un dublu atentat s-a soldat cu 64 de morți la Homs, majoritatea civili.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău