UPDATE / Phenianul afirmă că testele sale recente au fost exerciții „nucleare tactice''

  • 10 Octombrie 2022 08:20
UPDATE / Phenianul afirmă că testele sale recente au fost exerciții „nucleare tactice''

Lansările de rachete efectuate de Coreea de Nord în ultimele săptămâni au fost exerciții "nucleare tactice", supravegheate personal de liderul nord-coreean Kim Jong Un, a declarat luni agenția de presă nord-coreeană ACTC, relatează AFP.

"Unitățile Armatei Populare Coreene (APC) responsabile cu utilizarea de arme nucleare tactice au organizat exerciții militare între 25 septembrie și 9 octombrie pentru a testa și evalua capacitatea de descurajare și de contraatac nuclear a țării, ceea ce este un avertisment sever pentru inamici", a menționat ACTC.

Agenția a justificat aceste exerciții prin manevrele militare comune americano-sud-coreene în regiune, "o atitudine nefericită care agravează și mai mult tensiunea din regiune, constituind o amenințare militară deschisă" pentru Coreea de Nord, potrivit acesteia.

Cele șapte lansări de rachete efectuate de Coreea de Nord în ultimele două săptămâni au fost exerciții de "simulare a unui război real", a adăugat ACTC.

"Kim Jong Un, secretarul general al Partidului Muncitorilor din Coreea și președintele Comisiei militare centrale, a condus exercițiile militare de la fața locului", a precizat agenția de stat nord-coreeană.

În timp ce discuțiile privind dezarmarea Coreei de Nord se află de mult timp în impas, Phenianul și-a intensificat de la începutul anului testele de înarmare. O rachetă balistică a fost lansată deasupra Japoniei săptămâna trecută, prima în cinci ani.

Mulți experți și oficiali consideră, de asemenea, că Phenianul a finalizat pregătirile pentru un nou test nuclear, care ar fi cel de-al șaptelea din istoria sa și primul din 2017.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,03 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău