UPDATE | Ministrul Agriculturii a fost reținut de ofițerii CNA pentru 72 de ore

  • 15 Martie 2017 13:59
UPDATE | Ministrul Agriculturii a fost reținut de ofițerii CNA pentru 72 de ore

UPDATE: Ministrul Agriculturii, Eduard Grama, a fost reținut de CNA pentru 72 de ore, după ce ofițerii anticorupție au descins în această dimineață la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, inclusiv în biroul demnitarului, iar apoi la domiciliul acestuia.

UPDATE: Perchezițiile la domiciliul ministrului Agriculturii s-au finalizat, Eduard Grama fiind escortat la sediul CNA pentru a fi audiat, transmite Realitatea.md 

*** 

Acțiunile ofițerilor CNA și a procurorilor anticorupție se desfășoară și la această oră. Astfel, perchezițiile vor continua la domiciliul ministrului.

***

Ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a declarat pentru IPN că perchezițiile au loc în dosarul privind tentativa de înstrăinare a 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni. Alte detalii urmează a fi comunicate mai târziu.

Ministrul Eduard Grama nu a răspuns la telefon pentru a comenta situația.

Amintim că acum câteva luni, 12 persoane au fost reținute în acest dosar, printre care foști și actuali funcționari, avocați, juriști, dar și un fost ministru al Justiției. Aceștia sunt învinuiți de tentativa de înstrăinare a peste 30 de hectare de teren care a aparținut, cu drept de proprietate, Colegiului de Vinificație și Viticultură din Chișinău. Potrivit datelor urmăririi penale, învinuiții ar fi luat în arendă, pe un termen de 30 de ani, terenul, iar ulterior, schimbându-i destinația din extravilan în intravilan, au încercat să parceleze lotul și să-l comercializeze unor terțe persoane. Pentru a obține decizii favorabile în scopul realizării intențiilor lor, aceștia ar fi mituit diferiți funcționari cu diverse sume de bani.

.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău