UPDATE | MAE al României, despre Carina Țurcan, acuzată de spionaj în Rusia: Deține și cetățenie română

  • 20 Iunie 2018 18:57
UPDATE | MAE al României, despre Carina Țurcan, acuzată de spionaj în Rusia: Deține și cetățenie română

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat miercuri că nu a primit o comunicare oficială privind reținerea femeii acuzate de spionaj în Rusia, precizând că, în cazul în care va fi nevoie, MAE este pregătit să îi ofere asistență consulară.

"Este o situație care, deocamdată, se desenează doar la nivelul presei, nu avem nicio comunicare oficială din partea Ambasadei Rusiei pe această problemă. Este vorba într-adevăr de o cetățeancă cu mai multe pașapoarte, mai multe cetățenii, are și cetățenie rusă, și moldovenească, și română. În cazul în care va fi nevoie, suntem pregătiți să îi oferim asistență consulară în cazul în care se va confirma oficial această reținere a respectivei doamne", a afirmat Meleșcanu, la Parlament.

El a precizat că, până în prezent, nu a fost informat oficial cu privire la această reținere, dar că în cursul zilei este posibil să apară o anumită comunicare.

"Singurul lucru pe care putem să îl facem și o să îl facem este să îi oferim asistență consulară pentru a ne asigura că drepturile îi sunt respectate în condițiile legislative din Federația Rusă", a spus ministrul.

Teodor Meleșcanu a precizat că nu a avut discuții cu serviciile de informații pe marginea acestui caz și că va avea astfel de discuții dacă va fi cazul și se confirmă că este o chestiune reală.

Carina Țurcan, membră în consiliul de administrație al unei companii energetice din Rusia, a fost arestată la Moscova, sub acuzația de spionaj în favoarea României, informează marți agenția rusă de presă TASS, care citează surse judiciare. Conform sursei citate, arestarea Carinei Țurcan pentru spionaj a fost autorizată de Tribunalul Lefortovo din Moscova.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău