UPDATE | Italia | 9 oameni au murit și câteva zeci sunt răniți din cauza furtunilor

  • 30 Octombrie 2018 12:32
UPDATE | Italia | 9 oameni au murit și câteva zeci sunt răniți din cauza furtunilor

Cele mai numeroase pagube sunt, până la această oră, în regiunea Lazio.

Alte trei persoane au murit în Italia în urma precipitațiilor abundente și a vânturile puternice din întreaga țară, ridicând astfel la nouă victime bilanțul provizoriu al persoanelor decedate în urma acestor condiții meteorologice extreme, informează DPA.

Un pompier a murit în timpul unor operațiuni de salvare întreprinse în regiunea alpină Bolzano (Tirolul de Sud), în apropiere de granița cu Austria, iar o femeie a murit în provincia învecinată Trento.

Pompierul a fost strivit de un copac prăbușit la pământ, iar femeia a fost prinsă în locuința ei de o viitură de noroi și pietre, a anunțat marți agenția de presă ANSA.

Un practicant de kite-surfing a murit în apropiere de Rimini, un oraș de pe țărmul Mării Adriatice, după ce vânturile deosebit de puternice l-au făcut să se izbească violent de o stâncă, a raportat ANSA.

RRA transmite că în regiunea Lazio la Frosinone, doi tineri au murit în timp ce se îndreptau spre Roma, în mașina strivită de un copac.

La fel a murit o altă persoană la Terracina, în aceeași regiune, în vreme ce la Napoli, regiunea Campania, a căzut un copac peste un tânăr în vârstă de 21 de ani, care se afla pe trotuar

Astfel, bilanțul în urma intemperiilor din Italia a urcat la nouă victime

Autoritățile sunt îngrijorate și din cauza fenomenului numit „apă înaltă” de la Veneția.

Furtunile din provincia nord-vestică Liguria au determinat închiderea aeroportului din Genoa și au provocat avarii severe la nivelul căilor de acces spre stațiunea turistică Portofino, care a rămas izolată de restul regiunii.

Zeci de mii de locuințe din nordul Italiei au rămas fără electricitate, iar școlile au fost închise ca măsură de precauție în mai multe orașe, inclusiv în Roma, Napoli și Veneția.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău