UPDATE/ Incendiu în Chișinău | Un pompier a murit, iar alți șapte sunt internați la spital

  • 11 Noiembrie 2016 15:57
UPDATE/ Incendiu în Chișinău | Un pompier a murit, iar alți șapte sunt internați la spital

Update /17.50: La stingerea incendiului sunt implicate 25 de autospeciale, dintre care șase scări auto, cu un efectiv de peste 100 de pompieri și salvatori. În spital rămân pentru îngrijiri medicale șase pompieri, starea cărora este satisfăcătoare.

Update /17.30: Cei peste 100 de pompieri continuă să lupte cu flăcările la depozitul din strada Uzinelor. La fața locului au mai fost mobilizate încă patru autospeciale, pentru a întări forțele. După aproape opt ore, incendiul încă nu a fost localizat.

Update /15.50: După șase ore de la izbucnirea incendiului de la depozitul de pe strada Uzinelor din capitală, localizarea încă nu a fost anunțată. Pompierii continuă să lupte cu flăcările, la fața locului aflându-se 15 autospeciale, dintre care cinci cu scară. Potrivit șefului Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Mihai Harabagiu, există riscul ca tavanul de la etajul patru să se prăbușească.

Update /13.58: La Spitalul municipal „Sfânta Treime” din capitală au ajuns șapte pompierii mobilizați la lichidarea incendiului din strada Uzinelor. Doi dintre ei au putut pleca după ce au primit îngrijiri medicale, ceilalți sunt internați la toxicologie. Potrivit ofițerului de presă al instituției, Tatiana Gumene, tot aici este internată o femeie adusă de la incendiu. Starea ei este gravă, dar stabilă.

Update /12.58: Un pompier de 28 de ani, blocat în depozitul care arde în strada Uzinelor, a murit. Informația a fost confirmată de către ofițerul de presă al SPCSE, Diana Țurcanu. La spital au fost transportați doi pompieri și trei civili. La fața locului a fost mobilizată practic toată garnizoana de pompieri din municipiul Chișinău.

Pretorul sectorului Ciocana, Galina Bostan, a declarat că, din ceea ce a reușit să afle, în depozit s-ar afla produse chimice. Spațiile ar aparține mai multor agenți economici.

Premierul Pavel Filip a convocat o ședință de urgență la Guvern, pentru ora 14.00, cu factorii responsabili.

Update: Pompierul blocat la etajul patru al depozitului din strada Uzinelor, cuprins de flăcări în această dimineață, a fost evacuat. Bărbatul, aparent în stare inconștientă, a fost preluat de echipajul 903 și transportat la spital. Până a fi urcat în ambulanță, medicii au efectuat manevre de resuscitare.

Update: Patru persoane, printre care un pompier, au fost transportate la spital, după ce au inhalat fum de la depozitul din strada Uzinelor din capitală, cuprins de flăcări în acestă dimineață. Un alt pompier se află blocat în depozit.

Ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor excepționale, Diana Țurcan, a declarat pentru IPN că trei persoane au fost evacuate din clădirea cuprinsă de flăcări. De ajutor medical a avut nevoie și un pompier care a inhalat fum. Un alt pompier a rămas blocat în sediul depozitului.

Solicitată de IPN, purtătorul de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blanaru, a declarat că pacienților preluați de fața locului le-a fost acordat primul ajutor medical, iar ulterior aceștia au fost transportați la Spitalul municipal „Sfânta Treime”. Starea lor de sănătate este de gravitate medie.

Un depozit de pe strada Uzinelor din capitală a fost cuprins de flăcări în această dimineață, 11 noiembrie. Incendiul a fost declarat de gradul trei, cel mai înalt, iar la fața locului au fost mobilizate 14 autospeciale cu două scări.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor excepționale, Diana Țurcan, a declarat că preliminar se cunoaște că în incinta depozitului sunt jucării. Victime omenești nu au fost raportate.

Serviciul 901 a fost alertat în jurul orei 10.00, iar în prezent pompierii luptă cu flăcările.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău