UPDATE. Incendiu de proporții în capitală. Autoritățile recomandă populației să stea în case

  • 09 Octombrie 2022 18:25
UPDATE. Incendiu de proporții în capitală. Autoritățile recomandă populației să stea în case

Ministerul Mediului a emis un comunicat în care recomandă populației care au domiciliul în preajma depozitului de deșeuri reciclabile, unde în această dimineață a izbucnit un incendiu de proporții și care ar putea fi expusă la fumul contaminat cu substanțe periculoase, să păstreze calmul și să stea în adăposturi. Se permit doar ieșirile strict necesare, cu purtarea măștilor de protecție și limitarea expunerii pe aria poluată.

Autoritățile menționează că în urma arderii deșeurilor de plastic, în atmosferă se elimină în mare parte particule fine PM10, COV-uri (compuși organici volatili), precum și hidrocarburi aromatice policiclice ce pot afecta grav sistemul respirator al organismului uman, cauzând afecțiuni cardiace și pulmonare.

Amintim că în dimineața zilei de duminică, 9 octombrie 2022, a izbucnit un incendiu la un depozit de sortare și depozitare a deșeurilor din plastic, amplasat pe strada Uzinelor 209/4 din mun. Chișinău. Agenția de Mediu, prin intermediul Laboratorului Referință de Mediu (LRM), cu funcție de monitorizare a componentelor de mediu, s-a autosesizat și a intervenit la fața locului, în scopul prelevării probelor de aer atmosferic.

După investigarea de laborator a probelor prelevate, va fi publicată informația privind gradul de poluare a aerului.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău