UPDATE | Demnitarul reținut pentru trafic de influență este Mihail Murzac

  • 06 Iunie 2017 12:30
UPDATE | Demnitarul reținut pentru trafic de influență este Mihail Murzac

UPDATE Demnitarul reținut pentru trafic de influență este Mihail Murzac. Informația a fost confirmată pentru IPN de către Vitalie Busuioc, adjunctul procurorului-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Miercuri, 7 iunie, procurorii vor cere aplicarea măsurii de arest preventiv.

Un fost demnitar, care a deținut funcții de conducere în cadrul Procuraturii Generale și a Ministerului de Interne, riscă să stea 7 ani după gratii pentru trafic de influență. 

Acesta a fost reținut noaptea trecută de către angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, transmite IPN.

Procurorul Vitalie Busuioc, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că persoana reținută este bănuită de estorcarea unor sume de bani, sub pretextul influenței sale asupra instanțelor judecătorești, pentru a înceta urmărirea penală a unei persoane aflate în arest preventiv, vizată în dosarul înstrăinării terenurilor din comuna Stăuceni. Pentru acest serviciu el ar fi cerut 45 de mii de euro.

Ca urmare a unor percheziții care au durat mai bine de zece ore, banii au fost găsiți și transmiși sub control judiciar. Cei 45 de mii de euro ar fi fost ascunși de către o rudă a bănuitului.

Potrivit procurorilor, după depistarea banilor bănuitul s-a arătat deschis să colaboreze cu anchetatorii, numele acestuia urmând a fi anunțat doar după emiterea ordonanței de punere sub învinuire.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău