UPDATE | Atac în Burkina Faso: „Operațiunea s-a încheiat”, anunță ministrul comunicațiilor (VIDEO)

  • 14 August 2017 10:47
UPDATE | Atac în Burkina Faso: „Operațiunea s-a încheiat”, anunță ministrul comunicațiilor (VIDEO)

Operațiunea forțelor de securitate împotriva presupușilor jihadiști care au atacat un restaurant din Ouagadougou, capitala Burkina Faso, "s-a încheiat", a anunțat luni ministrul comunicațiilor, Remis Dandjinou, informează AFP.

Operațiunile "de supraveghere, de verificare a caselor din vecinătate" continuă, a adăugat oficialitatea din Burkina Faso într-o conferință de presă difuzată pe rețelele sociale și la RFI.

Dandjinou a anunțat că în atacul de duminică seara și-au pierdut viața 18 persoane și au fost "neutralizați doi teroriști".

Atacul, care a avut loc duminică seara, în jurul orei 21:00, a vizat restaurantul Istanbul, situat pe bulevardul Kwame Nkrumah din  Ouagadougou. Restaurantul Istanbul se află la aproximativ 200 de metri de cafeneaua Capuccino, un loc frecventat de rezidenții străini din Ouagadougou care, în ianuarie 2016, a fost ținta unui atentat revendicat de Al Qaida în Magrebul Islamic și care s-a soldat cu 30 de morți și 71 de răniți, în majoritate străini.

Aflată la frontiera cu Mali și Niger, Burkina Faso este scena unor atacuri jihadiste regulate din 2015. 

UPDATE ORA 8.41 Forțele de securitate din Burkina Faso au ucis trei presupuși jihadiști care au atacat duminică seara un restaurant din centrul capitalei Ouagadougou, dar încă se mai află persoane captive în clădire, a anunțat luni ministrul comunicațiilor, Remi Dandjinou, relatează Reuters.

Un număr de 17 persoane au fost ucise duminică seara într-un "atac terorist" comis asupra restaurantului Istanbul din Ouagadougou de către presupuși jihadiști, a anunțat guvernul din Burkina Faso.

"Duminică, în jurul orei 21:00, un atac terorist a vizat restaurantul Istanbul situat pe bulevardul Kwame Nkrumah din  Ouagadougou", se arată într-un comunicat al guvernului. 
Restaurantul Istanbul este situat la aproximativ 200 de metri de cafeneaua Capuccino, un loc frecventat de rezidenții străini din Ouagadougou care, în ianuarie 2016, a fost ținta unui atentat revendicat de Al Qaida în Magrebul Islamic și care s-a soldat cu 30 de morți și 71 de răniți, în majoritate străini.

Aflată la frontiera cu Mali și Niger, Burkina Faso este scena unor atacuri jihadiste regulate din 2015. 

Un număr de 17 persoane au fost ucise duminică seara într-un "atac terorist" comis asupra unei cafenele-restaurant din Ouagadougou de către presupuși jihadiști, a anunțat guvernul din Burkina Faso.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău