UPDATE | Armenia: Protestatarii au blocat mai multe artere rutiere în capitală și șoseaua spre aeroport

  • 02 Mai 2018 10:37
UPDATE | Armenia: Protestatarii au blocat mai multe artere rutiere în capitală și șoseaua spre aeroport

Protestatari din Armenia au blocat miercuri câteva artere rutiere în capitala Erevan și o șosea spre aeroport, după ce opozantul Nikol Pashinyan, liderul protestelor, a anunțat marți o campanie națională de nesupunere civică ca urmare a respingerii de către parlament a candidaturii sale la funcția de premier, relatează miercuri Reuters.

Partidul Republican aflat la putere a votat marți contra lui, din cei 100 de deputați care au participat la scrutin, 55 fiind împotrivă, iar 45 au susținut candidatura liderului protestelor antiguvernamentale.

'Vom rămâne aici', a declarat David, un tânăr de 19 ani, unul dintre cei care au blocat drumul către aeroport.

Protestatarii au blocat de asemenea mai multe intersecții în centrul capitalei Erevan.

După votul de marți din parlament, Nikol Pashinyan s-a adresat zecilor de mii de susținători reuniți în piața Republicii, din centrul capitalei armene, anunțând că de miercuri dimineața, începând de la ora 08:15 (04:15 GMT), toate drumurile, căile ferate și aeroporturile vor fi blocate.

Armenia traversează din 13 aprilie o criză politică fără precedent. La 23 aprilie, manifestațiile la care au luat parte zeci de mii de opozanți au dus la demisia lui Serzh Sargsyan, ce fusese ales prim-ministru cu șase zile în urmă de către deputați, după ce timp de zece ani exercitase funcția de președinte. 

Opozantul armean Nikol Pashinyan a chemat marți seara la blocarea drumurilor, căilor ferate și aeroporturilor din țară, după ce candidatura sa la funcția de prim-ministru a fost respinsă de Parlamentul de la Erevan, transmite AFP.

Partidul aflat la putere a votat contra lui, din cei 100 de deputați care au participat la scrutin, 55 fiind împotrivă, iar 45 au susținut candidatura liderului protestelor antiguvernamentale.

După vot, Nikol Pashinyan s-a adresat zecilor de mii de susținători reuniți în piața Republicii, din centrul capitalei armene, anunțând că de miercuri dimineața, începând de la ora 8,15 (4,15 GMT), toate drumurile, căile ferate și aeroporturile vor fi blocate.

"Vom bloca străzile, aeroporturile, metroul, căile ferate, orice poate fi blocat", a spus, potrivit Reuters, Pashinyan.

"Dacă toată lumea participă la o acțiune completă de nesupunere civică, va fi o victorie totală a poporului armean. Lupta noastră este o luptă non-violentă, este o acțiune pașnică de nesupunere civică", a adăugat acesta.

Armenia traversează din 13 aprilie o criză politică fără precedent. La 23 aprilie, manifestațiile la care au luat parte zeci de mii de opozanți au dus la demisia lui Serzh Sargsyan, ales prim-ministru cu șase zile în urmă de către deputați, după ce timp de zece ani exercitase funcția de președinte. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău