UPDATE: rezultatele anchetei privind avionul malaezian

  • 08 Martie 2015 12:51
UPDATE: rezultatele anchetei privind avionul malaezian

Ancheta privind dispariția avionului companiei Malaysian Airlines ce efectua zborul MH370 nu a dezvăluit niciun element ce ar permite incriminarea echipajului și nicio anomalie mecanică.

Aceasta este concluzia anunțată experți independenți într-un raport preliminar dat publicității duminică, 8martie, la un an după eveniment, informează Agerpres.

„Nu există niciun semn comportamental de izolare socială, de schimbare a obiceiurilor sau a centrelor de interes, de neglijență față de propria persoană, de consum de droguri sau de alcool, atât la pilot și la primul ofițer (copilot), cât și la personalul din cabină”, se spune în documentul făcut public la Kuala Lumpur.

De asemenea, potrivit raportului, ancheta nu a dezvăluit nicio anomalie mecanică la avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines, dispărut de pe radare la 8 martie 2014.

Explicația cea mai credibilă avansată până în prezent de responsabili ai anchetei este că o cădere bruscă a nivelului de oxigen în aparatul de zbor i-a făcut pe membrii echipajului și pe pasageri să-și piardă cunoștința. Avionul ar fi continuat să zboare pe pilot automat, până când, rămas fără combustibil, s-a prăbușit în mare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău