Unul dintre cei patru suspecți judecați pentru doborârea cursei MH17 a negat orice implicare

  • 28 Septembrie 2020 14:32
Unul dintre cei patru suspecți judecați pentru doborârea cursei MH17 a negat orice implicare

Unul dintre cei patru suspecți judecați pentru doborârea unui avion malaezian deasupra Ucrainei, în 2014, a negat orice legătură cu atacul sau cu procurarea rachetei care a dus la distrugerea aeronavei, a susținut unul dintre avocații apărării, luni, la tribunalul districtual din Haga, unde are loc procesul, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Avionul companiei Malaysia Airlines care zbura pe ruta Amsterdam - Kuala Lumpur la 17 iulie 2014 a fost doborât de o rachetă lansată de pe un teritoriu controlat de rebeli pro-ruși în estul Ucrainei. Toți cei 298 de oameni aflați la bord și-au pierdut viața.

După o anchetă internațională care a durat aproape șase ani cu privire la tragedia cursei MH17, patru acuzați au fost chemați să răspundă în fața justiției. Trei dintre sunt judecați in absentia începând din martie și doar unul dintre ei, Oleg Pulatov, a solicitat să fie reprezentat de un avocat, ceea ce face ca, în baza legislației olandeze, să nu poată fi considerat judecat în lipsă, deși nu este de față la proces.

Avocata Sabine ten Doesschate a declarat luni la tribunal că clientul său "nu a contribuit și nu a fost implicat și, mai mult, nu a avut și nu are niciun fel de cunoștințe legat de modul și motivul doborârii cursei MH17".

Ea a adăugat că Oleg Pulatov are îndoieli în ce privește scenariul acuzării conform căruia avionul a fost lovit de o rachetă de construcție rusească BUK.

"Clientul nostru nu știe ce s-a întâmplat. Ceea ce știe este că nu a văzut nicio rachetă BUK", a insistat avocata.

Aceasta a mai menționat că Pulatov ar fi dispus să depună mărturie, dar după ce se va ajunge la un acord privind modul în care se poate desfășura acest lucru. Oleg Pulatov, care trăiește în Rusia, face obiectul unui mandat internațional de arestare.

Audierea de luni de la tribunalul de lângă aeroportul Schiphol a fost una procedurală, nefiind încă stabilită o dată pentru a începe propriu-zis procesul.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău