Unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria R. Moldova, Alexandru Epureanu, și-a încheiat cariera de jucător

  • 26 Martie 17:05
Unul dintre cei mai buni fotbaliști din istoria R. Moldova, Alexandru Epureanu, și-a încheiat cariera de jucător

Federația Moldovenească de Fotbal a anunțat astăzi, 26 martie, că Alexandru Epureanu și-a încheiat cariera de fotbalist. Alexandru Epureanu este singurul fotbalist din Republica Moldova care a jucat 100 de meciuri pentru echipa națională. El a fost desemnat de 5 ori cel mai bun fotbalist moldovean al anului - mai mult decât oricare alt jucător din Republica Moldova. De asemenea, are în palmares trei titluri de campion al R. Moldova, o Cupă și o Supercupă cu Sheriff Tiraspol și două Cupe ale R. Moldova cu Zimbru Chișinău. Este și campion al Turciei cu echipa Istanbul Bașakșehir.

„Da, este adevărat, mi-am încheiat cariera de jucător. Era clar din moment ce nu am mai jucat din luna septembrie. Deocamdată nu am decis unde vom locui în continuare cu familia, acasă, în Moldova, sau peste hotare. La fel cum nu m-am decis încă ce anume voi face: voi rămâne în fotbal sau poate nu”, a declarat Alexandru Epureanu pentru FMF.

Potrivit FMF, Alexandru Epureanu a debutat la Națională pe 6 septembrie 2006, când a fost convocat de selecționerul Anatol Teslev pentru meciul din deplasare cu Norvegia din preliminariile Campionatului European 2008. A jucat tot meciul pe care Moldova l-a pierdut la Oslo cu 0-2.  

Pe 24 martie 2007 a marcat primul gol pentru selecționata Moldovei, în poarta naționalei Maltei. Epureanu a egalat la unu în minutul 82. 

La 6 iunie 2009, la Tbilisi, în amicalul cu Georgia, a purtat pentru prima dată banderola de căpitan a selecționatei noastre. 

Deține recordul și la capitolul Trofee pentru cel mai bun fotbalist moldovean al anului, fiind desemnat numărul 1 în ancheta Federației Moldovenești de Fotbal în anii 2007, 2009, 2010,  2012 și 2018. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău