Unul dintre avocații lui Andrei Brăguță a rămas fără licență

  • 13 Iulie 2018 12:36
Unul dintre avocații lui Andrei Brăguță a rămas fără licență

Anatolie Bulgaru, unul dintre avocații care trebuia să-i apere interesele lui Andrei Brăguță, a rămas fără licență de activitate. Astfel, conform informației publicate, astăzi, în Monitorul Oficial, acesta și-a încetat activitatea în baza ordinului Ministrului Justiției din 14 iunie și conform articolului 14, aliniatul (1), litera b) din Legea cu privire la avocatură, adică după ce i-a fost retrasă licența de avocat.

De asemenea, în luna iunie și-au încetat activitatea avocații Petru Petrenov, Eduard Somov și Ion Tutunaru. Decizia a fost luată după ce toți trei au solicitat, în scris, renunțarea la exercițiul profesiei.

Conform listei publicate în Monitorul Oficial, alte opt persoane și-au suspendat activitatea de avocat. Șase dintre acestea, Liliana Arpenti, Daniela Dan, Vasile Gușan, Iurie Palade, Aliona Rozlovan și Nicolae Tricolici, au depus o cerere în acest sens, indicând motive întemeiate. Alte două, Natalia Triboi și Georgeta Anușca, și-au suspendat licența din cauza existenței unor incompatibilități între funcțiile deținute.

Totodată, 10 persoane și-au reluat activitatea de avocat. Printre acestea se regăsesc fostul ministru al Justiției și președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, dar și fostul judecător asistent la Curtea Constituțională, Nicanor Conoval. Alte șase persoane au fost incluse în Lista persoanelor care au dreptul de a exercita profesia de avocat, după ce și-au luat, anul acesta, licența.  

 

Amintim că, Andrei Brăguță a fost reținut pe 15 august 2017, pentru încălcări în traficul rutier. Deși tatăl tânărului le-a spus din start oamenilor legii că el este bolnav psihic, Brăguță nu a fost internat la spital. Pe 26 august, acesta a decedat în Penitenciarul nr.16 „Pruncul”. Ulterior, s-a aflat că Andrei Brăguță a fost bătut cu bestialitate în penitenciar, iar polițiștii nu au întreprins nimic.

Mai mulți polițiști, angajați ai Izolatorului de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, sunt acuzați de tratament inuman, soldat cu moartea deținutului.

Polițiștii riscă de la trei până la opt ani închisoare sau amendă de la 67 500 până la 80 de mii de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții de la 5 la 10 ani.

Sursa: Bizlaw

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,29
Ploaie moderată
Umiditate:85 %
Vint:6,69 m/s
Sat
4
Sun
2
Mon
1
Tue
0
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău