Universitatea Tehnică a Moldovei a găzduit, în premieră, etapa internațională a Olimpiadei de Informatică Aplicată – AcadNet 2023

  • 08 Mai 2023 11:16
Universitatea Tehnică a Moldovei a găzduit, în premieră, etapa internațională a Olimpiadei de Informatică Aplicată – AcadNet 2023

La propunerea Universității Politehnica din București (UPB) și a Uniunii Profesorilor de Informatică din România (UPIR) Universitatea Tehnică a Moldovei a fost desemnată în calitate de Centru de Examinare Internațional pentru etapa internațională a celei de-a 18-a ediții a AcadNet – Olimpiada Internațională de Informatică Aplicată, organizată de Ministerul Educației din România, transmite instituția (UTM).

Participanții – elevi ai claselor a IX-a – a XII-ea – au concurat în două secțiuni ale Olimpiadei (câte 12 în fiecare dintre acestea).

În secțiunea „Computers” – „Calculatoare” au rivalizat discipoli ai Colegiului Universității Tehnice a Moldovei (5 reprezentanți), Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale (6), Liceului Teoretic „Spiru Haret” (1), iar în secțiunea „Networking” – „Rețele” – elevi ai Colegiului Politehnic din Bălți (6), ai Colegiului Universității Tehnice a Moldovei (3), Centrului de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale (3).

La ambele secțiuni, Olimpiada a inclus câte o probă teoretică, cu întrebări grilă expuse pe un portal moodle, și o probă practică – Packet Tracer ce urma a fi rezolvată într-o oră și expediată prin același site moodle al competiției. Itemii pentru etapa internațională au fost expuși în limba engleză, iar concurenții au putut utiliza Google Translate, itemii cuprinzând materia prevăzută de IT Essential 1, 2 și CCNA1 (secțiunea „Calculatoare), precum și materia CCNA 1, 2, 3 (secțiunea „Rețele”).

Participarea elevilor din Republica Moldova la etapa internațională a AcadNet-2023 a fost asigurată de Innovate Moldova (Proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Guvernul Suediei și al Marii Britanii), dar și de compania It-Lab System Integrator în persoana dlui. Alexei Cioban, director al MikroTik, Cisco, Zimbra în Moldova, care a mulțumit participanților pentru implicare, le-a urat succes pe viitor și le-a transmis tinerilor să aiba curaj și să depuna multă stăruință pentru a ajunge, ulterior să lucreze în companii IT din Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău