Universitatea Politehnica București anunță deschiderea Euronews în Republica Moldova

  • 19 Martie 10:05
Universitatea Politehnica București anunță deschiderea Euronews în Republica Moldova

Euronews România, post de televiziune operat de Euronews în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, va deschide o filială în Republica Moldova până în toamna acestui an, a anunțat Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București.

El a adăugat într-un interviu acordat Radio România Actualități că decizia face parte din strategia universității, care și-a asumat rolul de mediator și de formator de opinie nivel național și european.

„Euronews România este o televiziune dezvoltată în parteneriat cu Euronews World , cu girul Comisiei Europene pentru România. Politehnica București are licența pentru Euronews România, dar si pentru Euronews Republica Moldova și vom dezvolta în perioada următoare și filiala din Republica Moldova pentru Euronews, ținând cont de presiunea extraordinară care există în Republica Moldova și ne dorim să avem o voce proeuropeană și în această parte a lumii. Este parte din strategia universității, care și-a asumat rolul de mediator, să spun așa, pe de o parte, pe de altă parte, și de formator la nivel național și european”.

Postul Euronews Republica Moldova urmează să fie lansat până în toamna acestui an.

„Calculele noastre și discuțiile de la Chișinău rămân. Această linie e pornită deja. Ne dorim ca în toamnă, cel mai târziu în toamnă, Euronews Moldova să fie on-air, să avem un studio acolo, cu corespondent și cu emisiuni dedicate”. Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnice București

Menționăm că Radio România este prezentă de peste 10 ani pe piața media din Republica Moldova, cu postul Radio România Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:6,17 m/s
Tue
5
Wed
2
Thu
5
Fri
8
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău