Universitatea din Bălți i-a acordat titlul de Doctor Honoris Cauza președintelui Uniunii Scriitorilor din România

  • 16 Ianuarie 2017 15:42
Universitatea din Bălți i-a acordat titlul de Doctor Honoris Cauza președintelui Uniunii Scriitorilor din România

Președintele Uniunii Scriitorilor din România, academicianul Nicolae Manolescu, a primit, sâmbătă, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Alecu Russo” din orașul Bălți.

Ceremonia de acordarea a distincției a avut loc în cadrul Zilelor Eminescu, manifestări dedicate împlinirii a 167 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, informează PUTEREA.

Prezent la decernarea titlului, Nicolae Manolescu și-a manifestat satisfacția față de titlul care i-a fost acordat, considerând că acesta reprezintă o apreciere a carierei sale profesionale.

„Pentru mine a fost o surpriză foarte plăcută. M-am bucurat din tot sufletul că nasc și în Republica Moldova oameni, adică cei care sunt acum profesori la Universitatea „Alecu Russo”. Nu e primul titlu de felul acesta pe care îl iau, dar este primul din afara granițelor țării”, a declarat Manolescu pentru Agerpres.

În vârstă de 77 de ani, Nicolae Manolescu este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați critici și istorici literari din România, fiind și profesor universitar, membru titular al Academiei Române, ambasador al României la UNESCO și președintele Uniunii Scriitorilor din România. Nicolae Manolescu este, de asemenea, directorul revistei „România literară”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău