Universitatea de Stat din Moldova a participat la cel de-al doilea Forum al Formărilor și Angajabilității francofone în Republica Moldova

  • 02 Mai 2023 19:50
Universitatea de Stat din Moldova a participat la cel de-al doilea Forum al Formărilor și Angajabilității francofone în Republica Moldova

Studenți și cadre didactice francofone de la Universitatea de Stat din Moldova au participat, în perioada 27-28 mai, la Forumul Formărilor și Angajabilității francofone, ediția a II-a, se arată în comunicatul USM.

Timp de două zile USM-iștii francofoni de la Facultatea de Litere și Facultatea de Drept au avut un dialog constructiv cu tinerii intresați de continuarea studiilor la una dintre formările francofone incluse în oferta educațională a universității din acest an. În plus, reprezentanții Facultății de Științe Economice s-au arătat interesați de a propune formări în limba franceză și au prezentat opțiunile de studiu în aceast domeniu.

În paralel, s-au desfășurat ateliere disciplinare, în cadrul cărora elevii au avut oportunitatea de a explora diverse aspecte ale specialităților prezentate. Aceștia au fost ghidați de studenți și profesori de la USM și au participat la activități improvizate, concepute special pentru a-i ajuta să exploreze diverse aspecte ale specialităților prezentate:

  • Atelier Filiera francofonă a Facultății de Drept: „Simulation d’un procès pénal” și „Impact d’une plaidoirie sur le verdict”;
  • Atelier Departamentul Traducere, Interpretare și Lingvistică aplicată: „Atelier de Traduction”;
  • Atelier Departamentul Lingvistică romanică și Comunicare interculturală, co-animat cu Lectoratul de franceză din Republica Moldova: „Café francophone”.

De asemenea, s-au organizat și mese rotunde la care participanții de la USM și-au împărtășit experiențele în domeniul francofon al specializărilor lor profesionale. Studenții prezenți au avut ocazia să se informeze cu privire la cele mai recente oferte de pe piața muncii prezentate de către companiile care recrutează tineri vorbitori de limba franceză.

USM mulțumește organizatorilor evenimentului pentru promovarea activității și obiectivelor educaționale ale subdiviziunilor universitare francofone, precum și pentru facilitarea conexiunii cu mediul preuniversitar și angajatorii.

Evenimentul a fost organizat de Biroul Național al Agenției Universitare a Francofoniei în Republica Moldova (BN AUF-Moldova), Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova și Clasele Bilingve Francofone, cu susținerea Ambasadei Franței în Republica Moldova, Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova și al Ministerului Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău