Universitatea de Stat din Moldova a găzduit o lecție publică și o expoziție de fotografie, dedicate Zilei Armatei Naționale

  • 04 Septembrie 2023 17:14
Universitatea de Stat din Moldova a găzduit o lecție publică și o expoziție de fotografie, dedicate Zilei Armatei Naționale

Universitatea de Stat din Moldova a găzduit o lecție publică și o expoziție de fotografie, dedicate Zilei Armatei Naționale, marcată ieri, 03 septembrie.

La eveniment a participat rectorul USM, Igor Șarov, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, reprezentanți ai Ministerului Apărării, ai comunității academice a USM și studenții Facultății de Drept și ai Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative.

În deschidere, rectorul USM a adresat felicitări colaboratorilor Armatei Naționale, subliniind aportul adus de militari la asigurarea securității naționale, precum și le-a urat studenților mult succes în noul an de studii, îndemându-i să studieze și să fie activi în cadrul activităților extracurriculare.

Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, le-a vorbit studenților despre rolul Armatei Naționale în menținerea statalității, obiectivele strategice, cooperarea internațională, dar și despre oportunitățile de angajare a tinerilor specialiști în cadrul Ministerului Apărării.

La finalul lecției publice a avut loc o sesiune de întrebări-răspunsuri.

De asemenea, cu ocazia marcării Zilei Armatei Naționale, în holul blocului central al USM au fost expuse fotografii ale militarilor moldoveni, aflați în diferite misiuni umanitare și exerciții internaționale.

Tot astăzi, un Acord privind realizarea activităților de interes comun și fortificarea relațiilor de colaborare a fost semnat de către rectorul USM, Igor Șarov și Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Acordul prevede schimbul de experiență, conlucrarea în domeniul formării și dezvoltării profesionale, stagii de practică pentru studenții USM în unitățile militare ale Armatei Naționale și a instituțiilor Ministerului Apărării.

De asemenea, actul mai prevede organizarea de comun a conferințelor științifice, elaborarea proiectelor de interes comun, precum și acordarea materialelor didactice și ajutor metodic.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Mon
9
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău