Universitatea de Medicină declină responsabilitatea pentru intoxicația copiilor din tabăra de la Sergheevka, în Ucraina

  • 13 Iulie 2019 10:08
Universitatea de Medicină declină responsabilitatea pentru intoxicația copiilor din tabăra de la Sergheevka, în Ucraina

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” declară că nu este responsabilă de activitatea Bazei de odihnă „Medic-2” din orașul Sergheevka, Odesa.

Deși Baza aparține universității, este dată în locațiune și gestionată de către autoritățile locale din Ucraina, se arată într-un comunicat de presă emis de instituție, transmite IPN.

Potrivit presei din Ucraina, 46 din 226 de copii care se odihneau la Baza „Medic-2” au fost spitalizați, zilele trecute, cu enterocolită. Autoritățile ucrainene au inițiat un proces penal pe acest caz.

În comunicatul emis, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” precizează că, potrivit informației Centrului de Laborator Regional din Odesa, persoanele afectate provin din regiunile ucrainene Kiev, Cernigov și Harcov, nu din Republica Moldova cum s-a vehiculat în mass media din Ucraina și din Republica Moldova.

„Vă asigurăm că imediat ce instituția noastră va deține și alte informații vom reveni cu detalii în vederea elucidării obiective a acestui caz”, se angajează responsabilii de la USMF.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău