Uniunea Geodezilor din România și-a lansat filială în Republica Moldova

  • 01 Decembrie 2022 12:21
Uniunea Geodezilor din România și-a lansat filială în Republica Moldova

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, Uniunea Geodezilor din România și-a lansat o filială în Republica Moldova. Evenimentul a avut loc la Universitatea Tehnică a Moldovei, transmite IPN.

„Tind să cred că vom crea și noi un moment istoric astăzi, așa cum a fost făcută Marea Unire la 1918. Astăzi este un moment special la Facultatea Construcții, Geodezie și Cadastru. Participarea la acest eveniment a profesorilor și specialiștilor de rang înalt de pe ambele maluri ale Prutului mă face să cred că vom uni eforturile pentru creșterea imaginii geodeziei. România este și a fost mereu alături de noi, de cetățenii simpli ai Republicii Moldova”, a declarat decanul Facultății Construcții, Geodezie și Cadastru de la UTM,  Livia Nistor - Lopatenco în discursul de deschidere a evenimentului.

Președintele Uniunii Geodezilor din România, Mircea Afrăsinei, spune că geodezia nu are limite, iar lansarea filialei Uniunea Geodezilor din România în Republica Moldova are drept scop să promoveze importanța acestei meserii. „Venim în fața dumneavoastră să facem unirea geodezilor, geodezia nu are frontiere. Este o profesie grea, care este întotdeauna în dinamică, într-o schimbare continuă. Geodezia se conduce prin precizie și responsabilitate. Cu noi începe și se închide orice șantier. Am venit în fața dumneavoastră să propunem să ne unim, să fim aproape, să cunoaștem tot ce este nou. Uniunea Geodezilor din România este o organizație apolitică. Prin intermediul Uniunii Geodezilor noi aducem în fața tuturor geodezilor din România tot ce înseamnă aparatură nouă pentru această profesie. Am făcut această prezentare pentru a vă spune de ce considerăm noi că trebuie să fiți alături de noi. Întotdeauna unirea dă putere”, a declarat Mircea Afrăsinei.

Vicepreședinte Uniunii Geodezilor din România, Petre Iuliu Dragomir, a ținut să menționeze că doar prin unirea eforturilor geodezilor din România și Republica Moldova va fi mai ușor să se militeze pentru creșterea prestigiului geodeziei și a autorității profesionale a celor ce activează în acest domeniu.

Prezentă la evenimentul de lansare, Angela Matcov, șefa Departamentului Cadastru din cadrul Agenției Servicii Publice, a declarat că realitățile actuale arată că despre geodezie, cadastru sau administrare funciară nu se mai poate vorbi separat, iar astfel de platforme sunt absolut necesare pentru a uni eforturile. „Împreună suntem mult mai puternici, astăzi cu toate problemele existente, noi nu mai putem vorbi separat de geodezie și de cadastru sau administrare funciară. Noi toți depunem același efort”, a declarat Angela Matcov.

Directorul general adjunct al Agenției Relații Funciare și Cadastru, Ștefan Crigan, a remarcat că lansarea filialei este încă un pas spre consolida eforturilor. „Doar așa vom obține mai mult succes. Noi, cei de la Agenția Relații Funciare și Cadastru, suntem foarte deschiși pentru colaborări. Avem foarte mult de lucru pe viitor”, a spus Ștefan Crigan.

Uniunea Geodezilor din România este o organizație profesională, independentă, neguvernamentală și apolitică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:79 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău