Uniunea Europeană și SUA adoptă măsuri sporite de securitate pentru petrecerile de revelion

  • 31 Decembrie 2017 07:19
Uniunea Europeană și SUA adoptă măsuri sporite de securitate pentru petrecerile de revelion

În Europa și SUA, autoritățile au început să anunțe măsuri sporite de securitate pentru petrecerile de Revelion în aer liber din marile orașe.

Persoanele care vor participa, în stradă, la festivitățile de Revelion în mai multe orașe din Europa vor fi percheziționate și li se vor controla gențile, în contextul în care mai multe țări s-au confruntat, în ultimii ani, cu atentate teroriste. În Franța, 140.000 de polițiști, jandarmi și militari vor fi în patrulare, conform Ministerului de Interne.

La Paris și în împrejurimi, măsurile nu urmăresc doar prevenirea unor potențiale atacuri teroriste, dar și reprimarea oricăror eventuale tulburări. Poliția franceză va urmări cu atenție în special Bulevardul Champs-Élysées, unde consumul de alcool este interzis în noaptea de Anul Nou. În jurul zonelor de petrecere, vor fi instalate bariere de beton, pentru a preveni pătrunderea mașinilor.

În Germania, au fost instalate camere de supraveghere suplimentare în mai multe orașe. La Berlin, poliția a creat în imediata apropiere a Porții Brandenburg, locul de adunare din noaptea de Revelion, un spațiu unde femeile care sunt victime ale agresiunilor se pot adresa forțelor de ordine. Măsura este luată după ce, în urmă cu doi ani, câteva sute de femei au fost jefuite sau agresate sexual. Poliția din Londra a anunțat, la rândul său, că oamenii trebuie să se aștepte să vadă pe străzi polițiști înarmați, iar în centrul orașului vor fi instalate bariere pentru mașini.

Și la Bruxelles, poliția anunță măsuri sporite de securitate în locurile publice unde va fi marcată trecerea dintre ani. Persoanele care vor merge să vadă focul de artificii, organizat pentru prima dată pe esplanada de la Atomium, nu vor avea voie cu rucsace și genți mari și nici cu recipiente din sticlă.

Departamentul de Poliție din New York anunță că va spori considerabil numărul posturilor de observare de la înălțime a arterei Times Square, unde new-yorkezii întâmpină, în mod tradițional, noul an. Peste 300 de membri ai gărzii naționale și 1.500 de polițiști sunt mobilizați în plus, la Las Vegas, confruntat la întâi octombrie cu masacrul comis de un bărbat înarmat, care a tras de la etajul 32 al unui hotel asupra mulțimii adunate la un festival de muzică din apropiere, omorând peste 50 de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău