Uniunea Europeană reacționează la interdicțiile impuse de Rusia: "Această acțiune este inacceptabilă"

  • 01 Mai 2021 13:05
Uniunea Europeană reacționează la interdicțiile impuse de Rusia:

Uniunea Europeană a condamnat decizia ''inacceptabilă'' și nejustificată a autorităților ruse de interzice accesul pe teritoriul său a opt cetățeni europeni, între care președintele Parlamentului și un comisar, relatează AFP, citată de Agerpres.

''UE își rezervă dreptul de a lua măsurile corespunzătoare ca răspuns la decizia autorităților ruse'', au avertizat președinții a trei instituții ale UE,  într-un comunicat comun.

”Condamnăm în cei mai duri posibil termeni decizia de azi a autorităților rusești de a impune interdicții pentru opt cetățeni ai Uniunii Europene de a intra pe terotoriul rusesc. Printre persoanele vizate se numără președintele Parlamentului European, David Sassoli; vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova, și alți șase oficiali din statele membre. Această acțiune este inacceptabilă, lipsită de orice justificare legală și este în întregime lipsită de temei. Măsura vizează direct Uniunea Europeană, nu doar persoanele sancționate”, se arată în declarația comună a Președinților Comisiei, Parlamentului și Consiliului European. 

Rusia a anunțat vineri sancțiuni împotriva a opt responsabili europeni, inclusiv președintele Parlamentului European, ca represalii după cele instituite de UE în martie, pe fondul reînnoirii tensiunilor dintre Moscova și Occident, notează AFP.

"Uniunea Europeană își continuă politica de măsuri restrictive unilaterale ilegale ce vizează cetățeni și organizații ruse", a declarat diplomația rusă într-un comunicat, precizând că opt responsabili europeni, inclusiv președintele Parlamentului European David Maria Sassoli și procurorul Berlinului Jorg Raupach, au interdicție de a intra în Rusia.

Potrivit comunicatului, Rusia răspunde astfel în special la sancțiunile impuse de UE la 2 și 22 martie unor înalți responsabili ruși, acte care vizează, consideră Moscova, "lansarea unei provocări deschise față de independența politicii interne și externe ruse".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău