Uniunea Europeană prelungește sancțiunile impuse Rusiei. Măsurile vizează sectoarele financiar, energetic și de apărare

  • 19 Decembrie 2019 16:55
Uniunea Europeană prelungește sancțiunile impuse Rusiei. Măsurile vizează sectoarele financiar, energetic și de apărare

Consiliul European a decis, joi, prelungirea cu șase luni a sancțiunilor economice impuse Rusiei, anunță instituția într-un comunicat, transmite mediafax.ro.

Consiliul European a decis, joi, prelungirea cu șase luni a sancțiunilor economice impuse Rusiei, anunță instituția într-un comunicat. 

"Astăzi, Consiliul European a prelungit sancțiunile care vizează anumite sectoare ale economiei Rusiei până pe 31 iulie 2020. Decizia este urmarea unei informări a președintelui Franței, Emmanuel Macron, și a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, adresată Consiliului European pe 12 decembrie 2019 privind starea implementării Acordului de la Minsk, de care este legată decizia de menținere a sancțiunilor. Dat fiind că Acordul Minsk nu este implementat în totalitate, Consiliul European a luat în unanimitate decizia politică de înnoire a sancțiunilor economice împotriva Rusiei", transmite Consiliul European. 

Măsurile vizează sectoarele financiar, energetic și de apărare, precum și domeniul bunurilor cu dublă utilizare. Sancțiunile au fost introduse pe 31 iulie 2014, ca reacție la acțiunile Rusiei în Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău