Uniunea Europeană impune tarife vamale suplimentare la importurile de folii de aluminiu provenite din China

  • 23 Decembrie 2021 10:51
Uniunea Europeană impune tarife vamale suplimentare la importurile de folii de aluminiu provenite din China

Uniunea Europeană va impune tarife vamale suplimentare la importurile de folii de aluminiu provenite din China, după ce o investigație a Comisiei Europene a arătat că producătorii au beneficiat de subvenții excesive și incorecte, transmite Reuters, citat de AGERPRES.

Începând de joi, vor fi aplicate tarife vamale cuprinse între 8,6% și 18,2% la un anumit tip de folii convertoare de aluminiu (FCA), pe lângă actualele tarife antidumping, cuprinse între 6% și 28,5%.

Comisia Europeană, care a demarat o investigație în urma plângerilor formulate de producătorii din UE, a precizat că statul chinez consideră foliile de aluminiu o industrie cheie și a intervenit în interacțiunea liberă a forțelor pieței, promovând acest sector. Subvențiile de stat au fost acordate sub forma finanțării în condiții preferențiale, a granturilor, a asigurării creditelor de export, a scutirilor de taxe și acordarea de energie sub prețul pieței.

Conform rezultatelor investigației, cota Chinei pe piața UE a foliilor de aluminiu a urcat la 24% în 2019, de la 18% în 2017, în timp ce prețurile medii sunt în scădere. Importurile din alte țări au fost limitate.

Plângerea a venit de la șase producători din UE, inclusiv Carcano Antonio (Italia), Eurofoil Luxembourg și Hydro Aluminium Rolled Products (Germania).

În ultimele 12 luni, cotația aluminiului, un metal a cărui producție necesită o cantitate mare de energie, a crescut semnificativ. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,66 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău