Uniunea Europeană acordă Republicii Moldova peste 400 de mii de euro pentru dezvoltarea vinificației

  • 23 Februarie 2018 14:04
Uniunea Europeană acordă Republicii Moldova peste 400 de mii de euro pentru dezvoltarea vinificației

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) a câștigat un proiect de finanțare din fondul Programului Bazinului Mării Negre 2014-2020, în valoare de circa 600 mii euro, pentru dezvoltarea vinificației, inclusiv în Republica Moldova.

Poiectul "WINET - Comerț si Inovație in industria vinului", înaintat de MIEPO împreună cu Camera de Comerț și Industrie Stara Zagora (Bulgaria) și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Tulcea (România), a fost acceptat spre finanțare, precizează INFOTAG.

Bugetul total al proiectului este de 642,7 mii euro, dintre care 419,3 mii euro revin Republicii Moldova, 135,8 mii - Bulgariei, iar restul banilor revin partenerilor români.

În cadrul implementării proiectului vor fi organizate conferințe, vizite de studiu, participarea la expoziții și târguri specializate, vor fi create două platforme informaționale pentru a sprijini cooperarea transnațională în domeniu, creșterea nivelului de cunoștințe a profesioniștilor din domeniu, creșterea exporturilor produselor vitivinicole, sporirea vizibilității brand-ului de țară Wine of Moldova.

Totodată, 30 de întreprinderi sprijinite în dezvoltarea de noi tehnologii în domeniu vor fi selectate în urma unui concurs public și transparent, în baza criteriilor de eligibilitate prestabiliți de către parteneri în timpul apropiat.

Proiectul este prevăzut pentru o perioadă de doi ani. Acordul de finanțare urmează să fie semnat pe 2 martie, la București.

De asemenea, MIEPO este în așteptarea unui răspuns pentru un alt proiect depus, în valoare de 1,5 mil. euro pentru domeniul promovării turismului din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău