Uniunea Avocaților anunță proteste împotriva aplicării excesive a arestului 

  • 23 Iunie 2018 16:09
Uniunea Avocaților anunță proteste împotriva aplicării excesive a arestului 

Uniunea Avocaților din Republica Moldova anunță o acțiune de protest împotriva aplicării excesive a măsurii preventive sub formă de arest și deținerii persoanelor în condiții inumane și degradante. Protestul va avea loc marți, 26 iunie, în fața sediului Curții de Apel Chișinău, cu începere de la ora 10.00, transmite IPN.

În ziua mmanifestării, avocații și avocații stagiari, pe întreaga zi nu vor participa la judecarea niciunei cauze penale, civile și contravenționale aflate pe rolul instanțelor de judecată de toate nivelurile.

Totodată, avocații nu vor participa la acțiuni de urmărire penală efectuate de organele de urmărire penală.

Excepție se va face doar în cazul acțiunii procesuale de reținere, judecare a demersurilor privind aplicarea sau prelungirea măsurilor preventive de arest, arest la domiciliu și controlul judiciar.

Potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Avocaților, protestul avocaților este o reacție la perpetuarea practicii de aplicare a arestului pe perioada efectuării acțiunilor de urmărire penală și de judecare a cauzelor în instanțele de fond. Măsura excepțională a arestului a fost redusă la o formalitate banală, fără ca instituțiile care o solicită și o aplică să justifice imposibilitatea aplicării unor măsuri non-privative de libertate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău