Unitățile de alimentație publică din Chișinău revin la regimul obișnuit de activitate

  • 16 Februarie 2022 13:10
Unitățile de alimentație publică din Chișinău revin la regimul obișnuit de activitate

Unitățile de alimentație publică de pe teritoriul municipiului Chișinău vor activa începând de astăzi, 16 februarie, în regim obișnuit, conform programului de activitate notificat. Angajații și clienții localurilor vor fi obligați în continuare să dețină certificatul COVID-19 și să respecte măsurile de control și prevenire a infecției. Decizia a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, transmite IPN.

Până astăzi, unitățile de alimentație publică și-au organizat activitatea de deservire în intervalul orelor 07.00 – 22.00, iar după 22.00 s-a permis doar comercializarea produselor alimentare la pachet, precum și livrarea la domiciliu, cu excluderea posibilității de consumare a acestora în incinta sau pe teritoriul unității.

Potrivit aceleiași decizii, Direcția generală asistență medicală și socială, în comun cu directorii spitalelor clinice municipale incluse în circuitul COVID, vor dispune sistarea graduală a secțiilor de tratament al pacienților cu SARS-CoV-2. Secțiile de terapie intensivă din toate spitalele clinice municipale COVID-19 vor continua activitatea la capacitate deplină.

Comisia a menținut obligația purtării măștilor sanitare în toate spațiile publice închise, în locurile aglomerate și în transportul public. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

Acum două zile, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), a decis că, de la 16 februarie, în Republica Moldova se revine la măsurile diferențiate de protecție anti-COVID-19, în funcție de codul de alertă din fiecare localitate, stabilit în baza ratei de incidență.

Municipiului Chișinău încă îi este atribuit gradul de alertă „cod roșu”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău