Unirea R.Moldova cu România, scenariu studiat la celebra academie militară West Point

  • 04 Aprilie 2018 12:10
Unirea R.Moldova cu România, scenariu studiat la celebra academie militară West Point

Republica Moldova și România se vor uni peste nouă ani, iar asta nu va conveni Moscovei, care va interveni militar. Este un scenariu după care se pregătesc tinerii ofițeri americani în ideea de a face față unui război cibernetic.

Este anul 2027, iar România și Moldova au decis să se unească. Numai că Rusia, care are „trupe de menținere a păcii” în Transnistria din 1992, se opune. Și în timp ce forțele ruse se îndreaptă către estul Nistrului, inclusiv pe teritoriul care astăzi este parte a Ucrainei, NATO își desfășoară trupele în România și Moldova.

Niciunul dintre aceste evenimente nu a avut loc. Ele figurează însă într-un scenariu  schițat, grafic, în benzi de desene animate - publicat online de Institutul pentru securitate cibernetică (Army Cyber Institute, ACI) de la Academia militară West Point. „Acest scenariu îi ajută pe soldații americani să fie pregătiți mai bine pentru viitoarele amenințări în materie de război cibernetic”, a declarat pentru Radio Europa Liberă locotenent-colonelul Terrence Kelley.

Scenariul se numește „Silent Ruin” (Ruină în tăcere). „Am vrut să adăugăm un element de realism, bazat pe tensiuni și situații din lumea reală. Silent Ruin nu este un scenariu în care este vorba despre o unire fictivă între România și Moldova. Aceasta a fost doar o tehnică de dramatizare folosită de autor. Nu înseamnă că sugerăm că armata americană sau guvernul american pledează pentru o parte sau alta. E o problemă care trebuie decisă între ei de oamenii acestor țări, printr-un proces democratic”, a declarat locotenent-colonelul Terrence Kelley. 

Sursa: Digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău