Unioniștii vor porni duminică într-un marș automobilistic. Care este traseul de deplasare prin Chișinău

  • 19 Octombrie 2018 17:29
Unioniștii vor porni duminică într-un marș automobilistic. Care este traseul de deplasare prin Chișinău

Unioniștii vor porni duminică, 21 octombrie, într-un marș automobilistic prin Chișinău. Punctul de pornire va fi Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, și nu Piața Marii Adunări Naționale, cum s-a spus anterior. Schimbarea locului a fost decisă pentru a nu se suprapune cu manifestația anunțată de Partidul Democrat.

„Am fost nevoiți să schimbăm locul pentru a nu se crea confuzie între manifestarea unionistă și manifestația politică a Partidului Democrat”, a declarat într-o conferință de presă la IPN Vlad Bilețchi președintele organizației „Unirea” ODIP.

Potrivit lui Vlad Bilețchi, fiecărui conducător auto îi vor fi oferite câte două drapele tricolore care vor fi puse pe geamurile laterale ale automobilelor. Primii șoferi care vor veni la marș vor primi și autocolante cu tricolor pentru plăcuțele de înmatriculare.

Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale, a menționat că marșul automobilistic unionist va porni din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet la ora 12:00. Coloana se va îndrepta spre sectorul Buiucani, pe străzile Ion Creangă, Piața Unirii Principatelor, Alba Iulia, Liviu Deleanu, Șoseaua Balcani, Henri Coanda, strada Mihai Viteazu. După care, participanții se vor îndrepta spre sectorul Râșcani, pe străzile Alecu Russo, Bulevardul Moscova, Bogdan Voievod. În Sectorul Ciocana, coloana va traversa bulevardul Mircea cel Bătrân, strada Vadul lui Vodă. La Botanica, automobilele unioniștilor vor putea fi văzute pe bulevardul Decebal, Dacia, strada Cuza-Vodă și Grenoble. După aceasta, automobilele vor reveni în centru, pe strada Gheorghe Asachi, Pan Halippa, Ismail și apoi pe bulevardul Ștefan cel Mare.

La marș sunt așteptați toți care împărtășesc ideea unionistă, atât cei care au un automobil, cât și cei care nu conduc, organizatorii asigurând că toți cei prezenți vor avea locuri în automobile.

Marșul automobilistic se va fi încheiat cu donarea a unei replici a „Flăcării Unirii”  Muzeului de Istorie a Moldovei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chişinău
9,47 °C
câțiva nori
Umiditate:61 %
Vint:13,9 m/s
Tue
6 °C
Wed
10 °C
Thu
6 °C
Fri
3 °C
Sat
1 °C

Curs oficial BNM 24 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2607 0.0742
USD 17.8258 0.0539
RON 4.0097 0.0029
UAH 0.7287 -0.0006
RUB 0.2763 -0.0023
Arhivă Radio Chișinău