Unioiștii și participanții la conflictul armat de pe Nistru au manifestat marți în fața ambasadei Rusiei

  • 02 Martie 2021 18:55
Unioiștii și participanții la conflictul armat de pe Nistru au manifestat marți în fața ambasadei Rusiei

Tinerii activiști ai asociației pro-române Unirea-ODIP și participanții la conflictul armat de pe Nistru au manifestat marți în fața ambasadei Rusiei la Chișinău.

Potrivit INFOTAG, douăzeci de persoane s-au adunat pentru un flash mob, care a durat 20 de minute. Ei purtau drapelele de stat ale României și Moldovei și două lozinci cu sloganele: "Eroii nu mor niciodată!" și "Armata rusă afară!"

Manifestanții au strigat lozinci în megafoane: "Vova Putin, nu uita, Basarabia nu-i a ta!" și "Dodon este un trădător!" Mai mulți polițiști i-au supravegheat pe manifestanți.

Unul dintre veterani a spus că "moscalii, precum și o bandă de socialiști, condusă de Zina (Greceanîi -" I. ") și Dodon, care au vândut Moldova, trebuie să fie expulzați din Republica Moldova."

Activistul Unirea-ODIP Danuț Marin a spus că oamenii au venit la ambasada Rusiei pentru a "onora memoria celor căzuți în martie 1992".

"Onorăm eroii acelui război și ne exprimăm uimirea că trupele unui stat străin se află pe teritoriul Moldovei suverane de aproape 30 de ani. Nouă ne pare că Armata a 14-a a Federației Ruse a purtat un război împotriva Moldovei în 1992. Acest lucru este confirmat de participarea ulterioară a armatei ruse la conflictele din Georgia și Abhazia", a spus Marin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău