Unii magistrați pleacă din funcție, iar alții vor să-și schimbe locul de muncă

  • 19 Decembrie 2020 13:30
Unii magistrați pleacă din funcție, iar alții vor să-și schimbe locul de muncă

Doi judecători au depus cerere de demisie, alți doi își suspendă activitatea, iar mai mulți judecători ar putea să-și schimbe locul de muncă. Subiectele sunt incluse pe ordinea de zi a următoarei reuniuni a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, notează Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, cereri de demisie au fost depuse de Nina Veleva, de la Curtea de Apel Cahul și Zinaida Talpalaru, de la Judecătoria Chișinău. Nina Veleva a activat în sistemul judecătoresc peste 12 ani. Aceasta a venit în funcție la Judecătoria Cahul, în anul 2008, iar șapte ani mai târziu a fost promovată la instanța de apel din aceeași localitate. Zinaida Talpalaru este judecător de aproximativ 24 de ani. Magistrata a fost, anterior, președinte al Judecătoriei Economice de Circumscripție Chișinău și al Judecătoriei Comerciale de Circumscripție.

Tot în ședința de săptămâna următoare, CSM urmează să examineze două cereri de suspendare din funcție în legătură cu acordarea concediului de maternitate. Solicitările au fost depuse de magistratele Iraida Secrieru-Coșleț, de la Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani și Ludmila Cocier, de la Judecătoria Soroca.

În același timp, doi magistrați de la Judecătoria Chișinău ar putea să-și schimbe sediul în care activează. Petru Harmaniuc, de la sediul Buiucani a cerut să fie transferat la sediul Centru, iar președintele instanței a solicitat ca magistratul Aureliu Postică să fie transferat de la sediul Buiucani la sediul Ciocana. Totodată, judecătorul Dmitrii Fujenco, de la Curtea de Apel Comrat urmează să fie evaluat pentru a fi transferat la o altă instanță de același nivel.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Tue
22
Wed
22
Thu
21
Fri
22
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău