Unii cetățeni semnalează îngrijorați că de la un depozit de la Căușeni se transportă cantități mari de cereale. Ce spun autoritățile

  • 29 Aprilie 2020 16:34
Unii cetățeni semnalează îngrijorați că de la un depozit de la Căușeni se transportă cantități mari de cereale. Ce spun autoritățile

Unii cetățeni semnalează îngrijorați că de la un depozit de la Căușeni se transportă cantități mari de cereale, în special grâu. Oamenii se tem că s-ar putea trezi cu lipsuri alimentare, însă autoritățile spun că nu sunt restricții la export. 

În momentul actual, nu există restricții pentru exportul cerealelor din Republica Moldova. Exporturile sunt planificate de operatorii economici care-și desfășoară activitatea. Inspectorii fitosanitari din teritoriu certifică loturile destinate exporturilor pe măsura ce sunt depuse cereri pentru acest lucru”, a menționat directorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Vladislav Cotici.

În același timp, cerealele exportate de lângă Căușeni sunt cereale care aparțin agenților economici din partea stânga Nistrului și care plătesc pentru depozitarea lor în dreapta Nistrului, într-un final aceștia au dreptul să comercializeze aceste cereale după cum cred, a explicat prim-ministrul într-o ședință de Guvern.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău