UNICEF | O regiune din Siria se confruntă cu cea mai gravă criză de malnutriție infantilă de după 2011

  • 29 Noiembrie 2017 18:12
UNICEF | O regiune din Siria se confruntă cu cea mai gravă criză de malnutriție infantilă de după 2011

Copiii din Ghouta de Est, regiune controlată de rebeli și aflată sub asediu la periferia capitalei Damasc, se confruntă în prezent cu cea mai gravă criză de malnutriție din Siria de la începutul războiului în 2011, a anunțat miercuri UNICEF, scrie Agerpres.

'Un studiu efectuat în Ghouta de Est la începutul lunii noiembrie indică faptul că procentul copiilor cu vârsta sub cinci ani care suferă de malnutriție severă este de 11,9%, fiind cel mai înalt nivel înregistrat vreodată în Siria de la începutul războiului', a indicat într-un comunicat UNICEF, care a precizat că, într-un studiu similar efectuat în ianuarie în Ghouta de Est, indicele era de 2,1%.

Aproape 400.000 de persoane au fost sub asediu în această regiune situată la est de Damasc, atacată de regimul sirian de la mijlocul anului 2013. Majoritatea dintre aceste persoane sunt copii, menționează UNICEF.

'Violențele, lipsa de acces la ajutoare umanitare și prețurile exorbitante la produse alimentare au agravat malnutriția în rândul copiilor' în această zonă care este unul dintre ultimele fiefuri ale rebelilor, a adăugat UNICEF.

'Mai mult de o treime dintre copiii examinați în cadrul studiului suferă de întârzieri de creștere care îi expun unui risc mai mare de dezvoltare târzie, boli și deces', a precizat organizația.

UNICEF subliniază de asemenea că mamele copiilor în vârstă de mai puțin de doi ani au fost nevoite să întrerupă alăptarea din cauza propriei malnutriții. Ghouta face parte din patru zone de dezescaladare instalate pe teritoriul țării pentru reducerea violențelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău