UNICEF a livrat echipamente de protecție angajaților din sistemul de sănătate și ai poliției de frontieră

  • 21 August 2020 16:01
UNICEF a livrat echipamente de protecție angajaților din sistemul de sănătate și ai poliției de frontieră

UNICEF a livrat un lot de echipamente individuale de protecție pentru lucrătorii din prima linie din sectorul sănătății, precum și angajaților poliției de frontieră.

Asistența include o sută de mii de măști chirurgicale, 20 de mii de viziere și 500 de mii de perechi de mănuși, transmite IPN. Cea mai mare parte a echipamentelor individuale de protecție vor fi puse la dispoziția personalului medical din prima linie, pentru a-l proteja de riscul de a contracta infecția COVID-19.

Lotul este oferit ca parte a unui proiect susținut de Fondul ONU de Încredere a Partenerilor pentru Răspuns la COVID19, implementat de UNICEF, UN Women și Organizația Internațională pentru Migrație. Proiectul este finanțat de guvernele Norvegiei, Danemarcei, Olandei și Elveției.

Desiree Jongsma, reprezentanta de țară UNICEF în Moldova, a menționat că lucrătorii din prima linie sunt coloana vertebrală a unui răspuns eficient la COVID-19. „Trebuie să contribuim la asigurarea protecției lor, întrucât curajul atât a lucrătorilor din domeniul sănătății, cât și a celorlalți angajați din prima linie în lupta împotriva COVID-19 este extraordinar”, a spus Desiree Jongsma, citată într-un comunicat de presă al UNICEF.

„Echipamentul va ajunge, în primul rând, la instituțiile medicale care se ocupă de îngrijirea copiilor infectați cu COVID-19 și le vor satisface nevoile de protecție a personalului pe o perioadă de 6 luni”, a declarat Mihai Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă.

Din același lot de echipamente individuale de protecție, 20 de mii de măști și 80 de mii de perechi de mănuși vor ajunge la polițiștii de frontieră.

În lunile următoare, UNICEF va continua să ofere echipamente de protecție individuală suplimentare pentru lucrătorii din prima linie atât din domeniul sănătății, cât și din alte domenii, pentru a asigura furnizarea eficientă și sigură a serviciilor publice esențiale în timpul crizei COVID-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău