UNHCR a donat 21 de automobile pentru Poliția de Frontieră

  • 12 Aprilie 2022 19:40
UNHCR a donat 21 de automobile pentru Poliția de Frontieră

Biroul Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați (UNHCR) a donat astăzi 21 de automobile Ministerului Afacerilor Interne, pentru a sprijini răspunsul instituției la gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina, comunică MOLDPRES.

Vehiculele, în valoare de peste jumătate de milion de dolari SUA, vor fi folosite de Poliția de Frontieră pentru a-și consolida mobilitatea și a crește capacitatea de monitorizare, scrie sursa citată.

„În contextul războiului din Ucraina, o dotare mai bună a subdiviziunilor de primă linie ale Ministerului Afacerilor Interne sporește atât securitatea națională, cât și cea regională, contribuind la fortificarea centurii extinse de securitate în regiune. Datorită suportului Ambasadei SUA în Moldova și Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați, cei aproximativ 1000 km ai frontierei de stat pe uscat vor fi mai sigure pentru cetățeni. Mulțumim partenerilor de la UNHCR pentru această donație, care vine exact pentru necesitățile pe care le are acum Inspectoratul General al Poliției de Frontieră”, a menționat Ana Revenco.

„Guvernul și-a îmbunătățit semnificativ capacitatea de a procesa trecerile la frontieră și a facilitat intrarea în țară a peste 400.000 de refugiați din Ucraina în doar șase săptămâni. Credem că aceste vehicule vor spori și mai mult mobilitatea Poliției de Frontieră între diferite puncte de trecere a frontierei, pentru a facilita în continuare traversarea acesteia dinspre Ucraina”, a declarat Francesca Bonelli, reprezentantul UNHCR în Republica Moldova.

Potrivit statisticilor oficiale, de la începerea războiului din Ucraina și până astăzi, peste 410.000 de refugiați din Ucraina au intrat pe teritoriul țării noastre. Majoritatea s-au mutat în alte țări europene, iar aproximativ 96.000 încă se află în Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău